Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/oldalsav/alapkezelonkrol-oldalsav.jpg

 

A SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. 2023. június 15-én kezdte meg működését, a SIGNAL IDUNA Biztosító önálló és saját befektetési alapkezelőjeként. Anyavállalatunk a már nagy befektetési tapasztalattal rendelkező Alpha Alapkezelő Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében többségi tulajdont szerzett.  

Alapkezelőnk célja, hogy ügyfeleink igényeinek magasszintű kiszolgálása érdekében a lehető leggyorsabban reagáljunk a piac változásaira és ezzel új lendületet vigyünk a befektetések piacára. A német precizitással, a nemzetközi tapasztalattal, kollégáink magas szintű szaktudásával és az átlátható értékesítési folyamatokkal olyan biztonságos és költséghatékony perspektívákat kínáljunk ügyfeleinknek, melyek új színt visznek az alapkezelők világába.

A tulajdonosi hátterét tekintve a SIGNAL IDUNA, Németország 10 legnagyobb biztosítási konszernje közé tartozik. Éves díjbevétele a teljes magyar biztosítói piac díjbevételének közel kétszerese. A SIGNAL IDUNA vállalatcsoport közel 120 éves biztosítási és közel 20 éves vagyonkezelői tapasztalattal rendelkezik. A 6,3 milliárd eurós díjbevétellel rendelkező csoport 103 milliárd euró ügyfélvagyont kezel és ezáltal biztos hátteret nyújtott a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. megalakulásához.

Magyarországon a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. az elmúlt 30 év alatt, folyamatos növekedés és innováció mellett kompozit biztosítóvá vált. A teljes körű biztosítási védelem mellett a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. megalakulásával már ügyfeleink befektetéseinek kezelésében is számíthatnak ránk.

Az Alpha Alapkezelő 2017-ben alakult meg független befektetési alapkezelő társaságként és már az induláskor célul tűzte ki, hogy az ügyfelek vagyonának kezelésekor valós hozzáadott értéket teremtsen a piaci tendenciák és az ügyfél hozam elvárások figyelembevételével.

A SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. a jövőben az újdonságokra fókuszálva, professzionális megközelítésből szeretné kiszolgálni ügyfeleit, mindezt a biztonságra, a szaktudásra és ügyfeleink tiszteletére alapozva, elsősorban az ETF-ek (Exchange Traded Fund) piaca adta diverzifikációs lehetőségek kiaknázása révén.