Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/oldalsav/SIFI-USA-Részvény-Alapok-Alapja-410x1140.jpg

Az alap jellemzői

Nyíltvégű, nyilvános részvény alap

  • Nyilvántartásba vétel: 2024.02.23.
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "A" sorozat (2024. május 21.): 1,00046 Ft
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "U" sorozat (2024. május 21.): 1,028114 Ft
  • ISIN: „A” sorozat: HU0000734900, „U” sorozat: HU0000734207

Az Alap működési tevékenysége során az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/2088 rendelete (2019. november 27.) a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről (SFDR) 8. cikk szerinti pénzügyi terméknek minősül, mert környezeti és társadalmi jellemzőket mozdít elő és a befektetési célból kiválasztott vállalkozások helyes vállalatirányítási gyakorlatot követnek. Az Alap célja, hogy az USA részvénypiaci lehetőségeinek kiaknázása révén, több eszközosztályt lefedve, egy jól diverzifikált, döntően részvény jellegű befektetésekből álló portfólió által hosszabb távon maximális tőkenövekményt érjen el a befektetői számára, úgy hogy eközben környezeti (pl. éghajlatváltozás mérséklése) és társadalmi jellemzők előmozdítását is elő kívánja segíteni.

Az Alap céljait az USA részvénypiacát leképező, tőzsdén kereskedett befektetési jegyek vásárlásán keresztül, az Alapkezelő által létrehozott modellportfólió alapján kívánja elérni. A portfólióban az Alapkezelő megítélése szerint egyedi részvénykitettségek is helyet kaphatnak. 20%-os mértékig kollektív vagy egyedi kötvény jellegű befektetések is szerepelhetnek a portfólióban, erre vonatkozóan nincs területi megkötés. Az Alapkezelő származtatott ügyleteket nem köthet, így az Alap folyamatos devizakockázatot fut.

Kinek ajánljuk?

Olyan befektetőknek ajánljuk, akik nem tervezik 3 éven belül visszaváltani befektetési jegyeiket, illetve közepesen magas kockázatvállalási profillal is rendelkeznek.

Kockázati szint

Ezt a terméket a 7 osztály közül a 5. osztályba soroltuk, amely közepesen magas kockázati osztály.