Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/SIFI-smart-future-410x1140.jpg

Alap jellemzői

Az Alap működési tevékenysége során az SFDR 8. cikk szerinti pénzügyi termék, mert környezeti és társadalmi jellemzőket mozdít elő és a befektetési célból kiválasztott vállalkozások helyes vállalatirányítási gyakorlatot követnek.

Az Alap célja, hogy olyan innovatív, jövőbe mutató technológiai újításokat és eszközöket fejlesztő, gyártó és alkalmazó vállalatok részvényeibe fektető alapokba, kollektív befektetési formákba fektessen, melyek olyan hosszú távú trendekbe illeszkednek, mint például (de nem kizárólag) a jövő mobilitása, energiaátmenet, robotika, mesterséges intelligencia, okos városok és diszruptív technológiák. További cél, hogy hosszú távú gazdasági és szociális trendekbe illeszkedő befektetésekkel a globális részvénypiac teljesítményénél lehetőleg nagyobb hozamot érjen el, minimum öt éves időtávon.

Az Alap portfóliójában legalább 80%-os súlyt képviselnek az elsősorban nemzetközi részvénypiacokat megcélzó kollektív befektetési formák. A kollektív befektetési eszközök egyaránt lehetnek az Amundi nemzetközi alapkezelő csoport által kezelt befektetési alapok és tőzsdén kereskedett indexalapok (ETF-ek), illetve egyéb befektetési alapok és tőzsdén kereskedett indexalapok (ETF-ek). Ezen felül korlátozott mértékben egyedi kötvény- és részvénypiaci befektetések és likviditást javító hazai állampapírok és pénzpiaci eszközök (kincstárjegyek, államkötvények, bankbetétek) is helyet kaphatnak a portfólióban.

Kinek ajánljuk?

A befektetési alap azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik hosszú távon várhatóan közepes hozam elérése érdekében közepesen magas kockázatot hajlandóak vállalni.

Kockázati szint

Ezt a terméket a 7 osztály közül a várható hozam/kockázat szerint a 5-ös, a devizakockázat szerint szintén a 6-os osztályba soroltuk, ami közepesen magas kockázatnak számít.