Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/oldalsav/SIFI-Rövid-Kötvény-Alap-410x1140.jpg

Az alap jellemzői

Nyíltvégű, nyilvános kötvény alap

  • Nyilvántartásba vétel: 2024.02.23.
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "A" sorozat (2024. május 21.): 1,000308 Ft
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "U" sorozat (2024. május 21.): 1,020481 Ft
  • ISIN: „A” sorozat: HU0000734918, „U” sorozat: HU0000734181

Az Alap aktívan kezelt és magasan diverzifikált óvatos kötvénypiaci stratégiájának biztosítása érdekében az Alapkezelő az Alap tőkéjét elsősorban alacsonyabb kamatkockázattal rendelkező állampapírokba, változó kamatozású kötvényekbe és egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokba - és bankbetétekbe fekteti. Az Alap a meghatározott eszközökön kívül magyar állami kezességvállalással garantált értékpapírokba is fektethet egy bizonyos mértékig. Az Alap kamatkockázattal rendelkezik. Az Alap a befektetéseivel elsősorban a hazai pénz- és kötvénypiacot célozza meg, de adott piaci körülmények között a külföldi pénz- és kötvénypiaci eszközök is jelentős súlyt képviselhetnek az alap befektetései között. A befektetési jegyek vételére és visszaváltására minden munkanapon lehetőség van.

Az Alap célja, hogy alacsony kockázatvállalás mellett az alacsony kockázatú, rövid futamidejű kötvényekkel és bankbetétekkel elérhető hozamoknál magasabb hozamot biztosítson a befektetőknek hosszabb időtávon.

Kinek ajánljuk?

Olyan befektetőknek ajánljuk, akik nem tervezik 1 éven belül visszaváltani befektetési jegyeiket, illetve alacsony kockázatvállalási profillal is rendelkeznek.

Kockázati szint

Ezt a terméket a 7 osztály közül a 2. osztályba soroltuk, amely alacsony kockázati osztály.