Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/sifi_osztalekvadasz_oldalsav.jpg

Alap jellemzői

Az Alap célja az, hogy a világ főként fejlett piacait felölelő, részvény felülsúlyozott befektetési portfólión keresztül a benchmark indexhez képest többlethozamot biztosítson a befektetői számára.

Az Alap befektetéseit többségben olyan kollektív befektetési formák alkotják, amelyek stabil osztalékfizető vállalatok részvényeiből állnak. A portfólió egyes elemeiként szereplő kollektív befektetési formáknál követelmény, hogy 10-, 15-, vagy akár 25 éves konzisztens osztaléknövelési múlttal rendelkezzenek a bennük szereplő vállalatok.

Az Alap kellő diverzifikációját biztosítja, hogy döntően kollektív befektetési formákba eszközöl befektetéseket. Földrajzi kitettség szempontjából az Amerikai Egyesült Államok részvénypiacai képeznek magasabb kitettséget, azonban a befektetési portfólióban olyan kollektív befektetési formák is helyet kapnak, amelyek az eurózóna régiójából származó minőségi osztalékfizető cégek részvényeit tartalmazzák. Az Alap tőkéjének nagyjából 20%-át fix hozamú eszközökbe fekteti, amelyek lehetnek kötvénypiaci ETF-ek, egyedi államkötvények, pénzpiaci eszközök, vagy ezeknek súlyozott összetétele.

Az Alap részvény felülsúlyozott befektetési stratégiát követ, jellegéből adódóan az előző pontban meghatározott kollektív befektetési formák történhetnek elsősorban a fejlett részvénypiacon, valamint kötvénypiacon. Az Alap befektetési portfóliójában törekszik a részvény túlsúlyos kollektív befektetési formák 75-85 százalék körüli arányának fenntartására. A tőke fennmaradó részét, körülbelül 15-25 százalékát kamatozó jellegű instrumentumokba fekteti az Alapkezelő, jellemzően állampapírokba és az Alapkezelő által biztonságosnak ítélt kötvényekbe, illetve pénzpiaci eszközökbe.

Kinek ajánljuk?

A befektetési alap azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik hosszú távon várhatóan közepes hozam elérése érdekében közepes kockázatot hajlandóak vállalni.

Kockázati szint

Ezt a terméket a 7 osztály közül a várható hozam/kockázat szerint az 5-ös, a devizakockázat szerint szintén az 5-ös osztályba soroltuk, ami közepesen magas kockázatú befektetésnek számít.