Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/oldalsav/új-SIFI-Közép-Európai-Részvény-Alap-410X1140.jpg

Az alap jellemzői

Nyíltvégű, nyilvános részvény alap

  • Nyilvántartásba vétel: 2024.02.23.
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "A" sorozat (2024. július 11.): 1,020546 Ft
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "U" sorozat (2024. július 11.): 1,021930 Ft 
  • ISIN: „A” sorozat: HU0000734744, „U” sorozat: HU0000734751

Az Alap jellemzően a közép-európai és kisebb mértékben a kelet-európai régió befektetési szempontból vonzó vállalatainak részvényeibe történő befektetésekkel kíván minél magasabb hozamot biztosítani a befektetői számára.

Az Alap működési tevékenysége során az SFDR 8. cikk szerinti pénzügyi termék, mert környezeti és társadalmi jellemzőket mozdít elő és a befektetési célból kiválasztott vállalkozások helyes vállalatirányítási gyakorlatot követnek. Az Alap főként a közép-európai (ez alatt értve Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia és Ausztria szabályozott piacait) és kisebb mértékben a kelet-európai régió (ideértve Törökország, Horvátország, Szlovénia és a balti államok szabályozott piacait) befektetési szempontból vonzó vállalatainak részvényeibe történő befektetéssel kíván minél magasabb hozamot biztosítani a befektetők számára, úgy, hogy eközben környezeti (pl. éghajlatváltozás mérséklése) és társadalmi jellemzők előmozdítását is elő kívánja segíteni. Az Alapkezelő az aktív portfóliókezelés során nemcsak figyelembe veszi az ezen jellemzőkkel kapcsolatos rendelkezésre álló vállalati mérőszámokat, hanem beépíti azokat a befektetési döntéshozatalba, hogy azok révén olyan portfóliót alakítson ki, amelyek hozzájárulnak a fenntartható gazdaság és vállalati tevékenységek előmozdításához. Az Alap egyik meghatározó tulajdonsága a felelős befektetések iránti elkötelezettség, így az ESG (E – Environmental/környezeti, S – Social/társadalmi, G – Governance/vállalatirányítási) szempontrendszer figyelembevétele és integrálása a befektetési folyamatba a befektetési célpontok kiválasztása során.

Kinek ajánljuk?

Olyan befektetőknek ajánljuk, akik nem tervezik 3 éven belül visszaváltani befektetési jegyeiket, illetve közepes kockázatvállalási profillal is rendelkeznek.

Kockázati szint

Ezt a terméket a 7 osztály közül a 4. osztályba soroltuk, amely közepes kockázati osztály.