Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/sifi_globalis_reszveny_alap.jpg

Alap jellemzői

Az Alap befektetési célja, hogy egy globális, több eszközosztályt (elsősorban a nemzetközi részvény- és kötvénypiacokat) lefedő, befektetési palettáról egy jól diverzifikált, döntően kollektív befektetési formákból álló nemzetközi vegyes portfóliót hozzon létre, és ezen keresztül hosszabb távon maximális mértékű tőkenövekményt érjen el.

Az Alapkezelő a fenti befektetési célt elsősorban kollektív befektetési eszközökbe történő, benchmark alapú, aktív eszközallokációt folytató befektetésekkel valósítja meg. Az Alap portfóliójában legalább 80%-os súlyt képviselnek az elsősorban nemzetközi részvény- és kötvénypiacokat megcélzó kollektív befektetési formák. A kollektív befektetési eszközök egyaránt lehetnek tőzsdén kereskedett indexalapok (ETF-ek), illetve egyéb befektetési alapok és tőzsdén kereskedett indexalapok (ETF-ek). Ezen felül korlátozott mértékben egyedi kötvény- és részvénypiaci befektetések, bankbetétek, számlapénz is helyet kaphatnak a portfólióban.

Kinek ajánljuk?

A befektetési alap azok számára jó választás, akik hosszú távon várhatóan magas hozam elérése érdekében magas kockázatot hajlandóak vállalni. Ez az alap adott esetben nem megfelelő olyan befektetők számára, akik 4 éven belül ki akarják venni az alapból a pénzüket.

Kockázati szint

Ezt a terméket a 7 osztály közül a várható hozam/kockázat szerint az 5-ös, a devizakockázat szerint a 6-os osztályba soroltuk, ami közepesen magas kockázatnak számít.