Signal IDUNA Fund Invest

Signal IDUNA
images/oldalsav/új-SIFI-Európa-Részvény-Alapok-Alapja-410x1140.jpg

Az alap jellemzői

Nyíltvégű, nyilvános részvény alap

  • Nyilvántartásba vétel: 2024.02.23.
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "A" sorozat (2024. május 21.): 0,992269 Ft
  • Egy jegyre jutó nettó eszközérték "U" sorozat (2024. május 21.): 1,024670 Ft
  • ISIN: „A” sorozat: HU0000734892, „U” sorozat: HU0000734199

Az Alap célja, hogy mérsékelt kockázatvállalás mellett az alacsony kockázatú, rövid futamidejű kötvényekkel és bankbetétekkel elérhető hozamoknál magasabb hozamot biztosítson a befektetőknek hosszabb időtávon.

Az Alapkezelő a célját elsősorban a nyugat-európai régiós kitettséggel rendelkező tőzsdén kereskedett befektetési alapokon keresztül valósítja meg. Az Alapkezelő a forinttól eltérő devizában lévő befektetések esetében nem fedezi a devizakockázatot. Az Alap a működéshez szükséges likviditás biztosítása érdekében a részvénypiaci befektetéseken kívül magyar állami kezességvállalással garantált értékpapírokba is fektethet egy bizonyos mértékig. A portfólióba kerülő kollektív befektetési értékpapírok kiválasztása során fundamentális, technikai, illetve kvalitatív és kvantitatív elemzési módszereket használ fel az Alapkezelő, olyan módon, hogy a portfolió összetétele összességében tükrözze az egész alapra meghirdetett kockázati szintet.

Kinek ajánljuk?

Olyan befektetőknek ajánljuk, akik nem tervezik 3 éven belül visszaváltani befektetési jegyeiket, illetve közepes kockázatvállalási profillal is rendelkeznek.

Kockázati szint

Ezt a terméket a 7 osztály közül a 4. osztályba soroltuk, amely közepes kockázati osztály.